nl fr en    sitemap    print
Kyalin   Dietiek   perineal care clinic   Femicare   Kinesitherapie   Osteoporose  
Home
Fitness
Groepslessen
Privé sauna
Relaxation
Beauty
Gezondheid
Colonial bar
Activiteiten
Zoeken (index)
DIETIEK - VOEDINGSLEER in Fit 'n Form


Voedingsgewoonten


Voedingsgewoonten hebben een invloed op ons gewicht. Een onevenwicht binnen je voedingsgewoonten en je levensstijl kan lijden tot overgewicht of een tekort aan voedingsstoffen. Dit is dan weer doorslaggevend voor het algemene welzijn (vb. futloos gevoel) en geeft meer kans op andere gezondheidsrisico's zoals diabetes en hart- en vaatziekten. De voedingsdeskundige van Fit 'n Form biedt u een luisterend oor en efficiënt en haalbaar advies. We brengen je voeding en gewicht weer in balans op basis van de actieve voedingsdriehoek, persoonlijke begeleiding en voedingsadvies, concrete en praktische tips, voedingsschema's en menu's, etc.


Voedingsadvies in Fit n Form

 

De voedingsdeskundige van Fit 'n Form geeft advies voor verschillende doelstellingen. Naast vermagering, waarop we hieronder dieper ingaan, zijn er nog een heleboel andere behandelingen mogelijk. Enkele voorbeelden: ondergewicht, verkeerde eetgewoonten, voedingsbegeleiding bij zwangerschap en borstvoeding, eetstoornissen, diabetes type 1 en 2, voedingsbegeleiding bij het stoppen met roken, verhoogde cholesterol, verhoogde bloeddruk, zoutbeperking, maagdarmstoornissen,  vezelrijke voeding, eiwitrijke voeding, voedingsadvies bij sporten, enz. 

Uw risico?

De BMI (Body Mass Index), de omtrek van je taille en de WHR (waist/hip-ratio = verhouding taille/heup) zijn internationaal aanvaarde maten om het overgewicht en dus uw gezondheidsrisico voor metabole aandoeningen te meten.
Een eenvoudige test om uit te rekenen of u er goed aan zou doen naar een gezonder gewicht te streven is de BMI-regel. U berekent uw BMI met volgende formule:
 
Aan de hand van onderstaande tabel kan u dan nagaan welk risico u loopt op meer kans voor gezondheidsproblemen zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

BMI Betekenis/Risico
              18,5 - 24,9                  Normaal/Gemiddeld risico
               25 - 29,9                    Overgewicht/Verhoogd risico
               30 - 34,9                    Obesitas klasse 1 / Matig risico
               35 - 39,9                    Obesitas klasse 2 / Ernstig risico
               40 +                          Obesitas klasse 3 / Zeer ernstig risico

De tailleomtrek waarbij men risico loopt is bij mannen en vrouwen verschillend:
Tailleomtrek
Risico        Mannen                Vrouwen 
               > 94 cm                > 80 cm                     Verhoogd
               > 102 cm               > 88 cm                     Sterk verhoogd

De WHR (waist/hip-ratio = verhouding taille/heup) is een andere manier om het risico op complicaties voor de gezondheid te bepalen:
Waist/hip-ratio 
Risico         Mannen                Vrouwen 
                 > 1,0                    > 0,85                      Verhoogd

website by webalive