nl fr en    sitemap    print
Home
Fitness
Groepslessen
Privé sauna
Ontspanning
Beauty
Gezondheid
Colonial bar
Activiteiten
Zoeken (index)
Rugschool en nekbehandeling  in Fit 'n Form Tienen

Maar liefst 80% van de westerse bevolking heeft wel eens te maken met rugklachten.
Rugpijn is een bron van ergernis, zowel voor jezelf als voor je omgeving. Het belemmert eenvoudige dagelijkse aktiviteiten, bewegingen, een aangename nachtrust, het werk..

Mechanische overbelasting

Vaak is er ondanks de beste behandeling te weinig resultaat op termijn. De wervelkolom wordt namelijk op een onfysiologische manier gebruikt en daardoor steeds weer overbelast.
Een veel voorkomende oorzaak bij het ontstaan van lage rug- en nekklachten is immers mechanische overbelasting. Een onverwachte beweging, verkeerd tillen van te zware lasten, het langdurig werken vanuit een ongunstige houding,...zijn allemaal faktoren die je rug op een abnormale manier belasten.

Hoe verhelpen en voorkomen?

Toch zijn juist dit dingen die kunnen vermeden worden!
Meestal besef je niet echt dat je in een onnatuurlijke en daardoor verkeerde houding zit en je ook op die manier beweegt. Je ervaart alleen de pijn en het ongemak. Er bestaat nochtans een zeer nauwe samenhang tussen de manier van omgaan met je rug en het ontstaan of onderhouden van rugklachten.

De laatste jaren blijkt dat niet rusten, maar net bewegen de klachten doet afnemen,uiteraard op een verantwoorde manier. Als je bij het trainen geen rekening houdt met de anatomische bouw en mogelijkheden van gewrichten en spieren, heeft dit nefaste gevolgen.
Bewustwording is dus de eerste stap. Veel uitleg,afbeeldingen en praktische tips zullen jou de nodige anatomische en mechanische kennis geven.


Besluit
Aan de hand van eenvoudige maar doeltreffende technieken leren we jou je rug en nek op een zo funktioneel mogelijke manier te gebruiken.
Samen kunnen we de klachten effectief aanpakken! Een oude gewoonte afleren is niet simpel maar het rendeert op lange termijn.

website by webalive