nl fr en    sitemap    print
Home
Fitness
Groepslessen
Privé sauna
Ontspanning
Beauty
Gezondheid
Colonial bar
Activiteiten
Zoeken (index)
Bekkenbodem oefeningen en urogym in Fit 'n Form Tienen, Brabant

Algemeen. Naar schatting 5% vd bevolking onvrijwillig urineverlies (taboe, dus realiteit nog meer). Enkele concrete cijfers: 1%vd 15jarige bedwatert- 10 tot 15% volwassenen en 30% vanaf 60 jaar regelmatig urineverlies (stijgt nog met de leeftijd)- minstens 1 vrouw op de 20 die onlangs bevallen is.
Slechts weinigen vinden de moed om een oplossing te zoeken. Jammer,want uit onderzoek blijkt dat een behandeling -mits goede begeleiding-in 75 tot 85%  positieve resultaten geeft.

Ook problemen met de stoelgang kunnen behandeld worden.

Menopause.Door het wegvallen van de vrouwelijke hormonen,vooral estrogenen, ontstaat meestal een verslapping vande sluitspier van de uerineblaas. Bij sommige vrouwen kan dit zeer vervelende gevolgen hebben: bij plotse bewegingen, niezen, trappenlopen, hoesten en hard lachen ontsnappen er kleine maar storende hoeveelheden urine. Vervelend vanwege de natte broek, het continu dragen van inlegkruisjes met irritatie tot gevolg, de geur waarvan andere mensen notie krijgen en zich afvragen og ik mij wel was...Herkent u deze probleempjes? Durft u er niet over praten? In Fit 'n Form worden zo'n klachten discreet ter sprake gebracht en behandeld.Zonder opereren, zonder hormonen, zonder onbetallbare medicatie. In bepaalde gevallen van zakkingen (prolaps) van de bekken organen, zoals blaas of baarmoeder, wordt er verwezen naar een specialist om verdere aanvullende medicamenteuze of operatieve behandeling te bespreken.

Pre- en postoperatief. Als voorbereiding op een prolapsoperatie of op een operatie om urinelek te voorkomen met een incontinentie operatie (TOT, TVT, colporrahia enzovoorts) is een training van de bekkendbodem aanbevolen omdat dit de resultaten van de operatie verbetert. De meeste incontinentie chirurgen (gynecologen, urologen) bevelen evneens verdere behandeling aan om de stevigeheid van de bekkenbodem te bestendigen en te onderhouden.  

Jonge vrouwen. Ook jonge vrouwen die niet in de menopauze zijn kunnen last hebben van ongewild urineverlies. Dit valt meestal voor na moeilijke bevallingen, na geboorte van zware babies, of na veelvuldige vaginale bevallingen. Het urine lek is enorm handicaperend en belet sporten zoals lopen, aerobics, turnen, powerplate enzomeer. Het is bovendin sociaal erg storend vanwege de geur. Sommige vrouwen verliezen urine tijdens het vrijen.

Mannen. Mannen lijden vaak aan ongewild urineverlies na prostaatoperaties. Ook voor hen is er in Fit 'n Form vebetering te verwachten mits aangepaste therapie.

Hoe gaat het in zijn werk? vraag info via 016 808100 

Last update maart 2011 

website by webalive