nl fr en    sitemap    print
Kyalin   Dietiek   perineal care clinic   Femicare   Kinesitherapie   Osteoporose  
Home
Fitness
Groepslessen
Privé sauna
Ontspanning
Beauty
Gezondheid
Colonial bar
Activiteiten
Zoeken (index)
Doelgerichte Kinesitherapie in Fit 'n Form Tienen 0479/761035

Michèle Sterckx is in 1988 afgestudeerd als licentiate in de motorische revalidatie en kinesitherapie. Naast de klassieke kinesitherapie is ze vooral gespecialiseerd in pelvische re-educatie, pijnlijk vrijen, pre- en postnatale kine, lymfedrainage Vodder en manuele neurotherapie. Aarzel niet om een afspraak te maken!!!

Bekkenbodemtraining

Heeft U last van urineverlies tijdens het sporten of bent U bang als U hoest of niest? Geraakt U soms niet tijdig op het toilet of moet U om de haverklap plassen?                                                                    

Dan wordt het tijd om uw bekkenbodemspieren op een aangepaste manier te trainen. (pelvische re-educatie).  Uw spieren worden eerst getest waarna een voor U op maat gemaakt oefenschema wordt opgesteld. Nadien wordt er verder geoefend via een feedbacktoestel waardoor U visueel kan controleren wat uw spieren doen tot U weer klachtenvrij bent.     

Wanneer is dit aan te raden?


  Tijdens menopauze:

Door het wegvallen van de vrouwelijke hormonen, voornamelijk oestrogenen ontstaat er meestal een verslapping van de sluitspier van de urineblaas met soms ongewild urineverlies als gevolg.  In bepaalde gevallen van zakkingen (prolaps) van de bekkenorganen zoals blaas, baarmoeder en darm wordt er verwezen naar specialist om verdere medicamenteuze of operatieve behandeling te bespreken.  Jonge vrouwen:

Na moeilijke of veelvuldige bevallingen hebben de meeste jonge vrouwen last van urineverlies wat hen belet om te sporten. Bekkenbodemtraining stelt hen in staat om terug hun actieve leven te hervatten zonder ongemakken. Ook kan er tijdens de zwangerschap een probleem ontstaan van bekkeninstabiliteit met mogelijk hevige pijnen als gevolg. Ook hiervoor kan U terecht in Fit ’n Form.  Mannen:

Mannen lijden vaak aan ongewild urineverlies na prostaatoperaties. Ook hier kan bekkenbodemspiertraining soelaas brengen. Via feedback kan U op computerscherm volgen hoe uw spieren sterker en sterker worden waardoor uw incontinentie vermindert.  Ook voor de seksuele problematiek kan soms verbetering optreden.  Jonge kinderen (Bedplassen):

Is uw kind de kleuterjaren al ontgroeid maar plast hij of zij nog altijd in bed?  Wekelijkse controles met geleide oefeningen en raadgevingen in combinatie met plaswekker zorgen ervoor dat uw zoon of dochter binnen enkele weken zorgeloos de nacht doorkomt. Vaginisme en pijnlijk vrijen


Pijnlijk vrijen komt vaak voor, maar wordt vaak onvoldoende herkend, en bijgevolg blijft vaak onbehandeld.

Via onze perineal care clinic, onze wetenschappelijke activiteiten in samenwerking met Femicare, en onze heelkundige en medische interventies door samenwerkende gynecologen, hebben wij een grote expertise opgebouwd in de multidisciplinaire aanpak van deze complexe pathologie.

Bel gerust en vrijblijvend voor verdere informatie. Onze relaxatietherapie is een noodzakelijke aanvulling van heelkundige correcties aan het maagdenvlies en de schede opening (introitus) of bij vrouwen die voor dit probleem medisch gevolgd en behandeld worden.

Prenatale (voorgeboorte) en postnatale (nageboorte) kinesitherapie voor moeder en baby

Zwangeren worden doorgaans vanaf 24 - 28 weken zwangerschap aangeraden zich door middel van oefeningen voor te bereiden op de bevalling. De ademhalingsoefeningen en persoefeningen helpen de bevalling vlotter te doen verlopen, en bijgevolg verminderen het risico voor het kind. Bovendien is er minder aanleiding tot paniek omdat de oefeningen ingestudeerd zijn. Ook de partner (m/v) leert zijn/haar taaak om de bevalling efficiënter te helpen verlopen.

Na de bevalling zijn de oefeningen vooral gericht in het herwinnen van de sluitspieren om urine lek te voorkomen, en op buikspier oefeningen. Soms zijn voedingsadvies (borstvoeding) of extra aangepaste sportoefeningen, zoals powerplate aangeraden om sneller het gewenste lichaamsfiguur te bereiken. 

Relaxatie therapie: massages, ontspannende oefeningen

 

Oververmoeid? Geblokkeerd? Pijnlijke nek en rug? Zoals ieder kinesist die zichzelf 'au sérieux' neemt, kan je vragen naar een anatomische massage waarbij die spieren en gewrichten aangepakt worden die het t meest nodig hebben. Kan door Uw arts voorgeschreven worden.Lymfedrainage

Sommige mensen hebben veel last van zwellingen ter hoogte van voeten, enkels, onderbenen en/of armen en handen. Deze kunnen ontstaan door aangeboren afwijkingen van de lymfevaten, door slechte circulatie, hartziekten, of na operaties. Na borstoperaties (vooral indien de borst dient weggenomen te worden) is er in 10% van de gevallen zwelling van de handrug of onderarm aanwezig (lymfedeem). Door tijdig en intensief speciale kiné toe te passen kan deze ernstige complicatie vermeden worden of sterk verminderd.

Stressbehandeling

Bent U stressgevoelig, is uw lichaam in onevenwicht en uit zich dit in allerhande klachten zoals hoofdpijn, rugpijn of een algemeen onbehagen?  Dan kan via manuele neurotherapie (voetreflexologie) opgezocht worden waar het onevenwicht zich juist bevindt om daarna het lichaam zo goed mogelijk weer in evenwicht te brengen.                                                                                                            Last update januari 2017

website by webalive