nl fr en    sitemap    print
Home
Fitness
Groepslessen
Privé sauna
Ontspanning
Beauty
Gezondheid
Colonial bar
Activiteiten
Zoeken (index)
Uniek in Fit n Form: Brazilian wax & Perineal Care Clinic

 Wat betekent 'perineal care'?

Perineal care kan je letterlijk vertalen als 'zorg voor de bekkenbodem'. De oprichting van de Perineal Care Clinic werd ingegeven door ervaring uit gynaecologische praktijk en uit het esthetisch centrum in Fit 'n Form. Het blijkt namelijk dat heel veel vrouwen geen of onvoldoende zorg dragen voor het perineum (dat deel van het lichaam waarin zich schedeopening, anus en schaamlippen (of vulva) bevinden).

Beharing wordt dikwijls fragmentarisch (op de venusheuvel of alleen bikinilijn) verwijderd of helemaal onaangeroerd gelaten. Gezien de huidige esthetische normen en de grotere vrijheid en beleving van de seksualiteit, is het onbegrijpelijk dat veel mannen en vrouwen aan dit deel an hun lichaam bitter weinig andacht schenken.

De perineal care clinic: wat gebeurt er daar?

In onze clinic worden een drietal groepen van problemen aangepakt:

1. Corrigeren van beharing. De meeste vrouwen zijn reeds vertrouwd met de bikinilijn. Het nadeel bij deze correctie van de beharing ter hoogte van de venusheuvel, is dat er gewoonlik geen zorg besteed wordt aan het perineum ('de onderkant'): overdreven beharing blijft onaangeroerd ter hoogte van de schaamlippen, rond de anus en ter hoogte van de binnenkant van de dijen. Nochtans vinden veel seksuele partners een verzogd en bijgewerkt perineum niet alleen proper en hygiënisch, maar tegelijk ook aantrekkelijk en opwindend. Bovendien is er tijdens orale sex geen storende invloed van de beharing in de mond.

2. Opsporen en behandelen van afwijkingen. Schaamlippen kunnen ongelijk van grootte zijn, hetgeen bij sommigen aanleiding kan zijn van ongemak, hinder bij het sporten, en vooral schaamte. Sommige vrouwen of hun partners vinden grote schaamlippen niet mooi en wensen dat de kleine schaamlippen zich als het ware verbergen binnen de grote schaamplippen. Schaamlipcorrecties door een gespecialiseerd gynaecoloog kunnen hieraan verhelpen. Ook andere afwijkingen zoals geboortevlekken, scheve littekens (bijvoorbeeld na bevalling), huidaanhangels, vetknobbels of geboortevlekken (naevus) kunnen esthetisch erg hinderlijk zijn en kunnen vlot verwijderd worden door een gespecialiseerd gynaecoloog. De estheticienne zal zulke afwijkingen opsporen, behandelingsmogelijkheden voorstellen en U desgevallend doorverwijzen.
Ook pijnlijk vrijen is een frequente klacht die in deze clinic opgespoord, besproken en behandeld kan worden. Over de expertise betreft deze aandoening kunt U terecht voor een afspraak op 016/822191
Ten slotte kan er terhoogte van de bekkenbodem een probleem ontstaan van zakking (genitale prolaps): zowel de blaas als de baarmoeder en de endeldarm kunnen hinderlijke zakkingsverschijnselen veroorzaken. Specialistisch advies is voorhanden en eventuele ingrepen, correcties en gerichte urogym oefeningen kunnen aangewezen zijn.

3. Opsporen en behandelen van genitale infecties. Er kunnen zich in de perineale regio (rond schaamlippen en anus) overdraagbare ziekten voordien zoals condylomen (wratten), blaasjes en zweertjes ingevolge syphilis of herpes, en andere infecties zoals vaginale afscheiding met een sterke geurhinder (bactriële vaginose), met jeuk (Candida of schimmel infectie), of gepaard met pijnlijke betrekkingen (aerobe vaginitis). Al deze aandoeningen kunnen onderzocht en lege artis behandeld worden door een gynaecoloog gespecialiseerd in infectieziekten. U kan hiervoor steeds terecht voor een afspraak op 016/822191 

website by webalive