nl fr en    sitemap    print
Home
Fitness
Groepslessen
Privé sauna
Relaxation
Beauty
Gezondheid
Colonial bar
Activiteiten
Zoeken (index)
Ongewild urineverlies (incontinentie) is een frequent probleem bij vrouwen, vooral na 50 jaar, maar ook bij jongere vrouwen, bijvoorbeeld bij sporten, niezen....Mannen hebben vaak last van incontinentie na een prostaatoperatie. Ook verslapping en verzakking van de blaas, endeldarm, baarmoeder en schede komen veel voor en veroorzaken rugpijn en hinder in het dagelijkse leven en de seksuele beleving.

Speciale bekkenbodemtraining maakt je bewust van de spieren die deze kwalen kunnen voorkomen of verhelpen. Hoe vroeger en intensiever men start, hoe beter de resultaten. Soms wordt deze training gecombineerd met hormoontherapie of operatief ingrijpen. Te starten met 9 sessies, waarna metingen gebeuren om reeds geboekte vooruitgang en de te verwachte verbetering te toetsen.

Niet alleen stress-incontinentie (bij inspanning of hoesten..), maar ook overloop-(druppelsgewijs urineverlies door overvolle blaas), en aandrang-incontinentie (urge = frequente en sterke drang om te wateren) kunnen door aangepaste training sterk verbeterd worden.

website by webalive