nl fr en    sitemap    print
Home
Fitness
Groepslessen
Privé sauna
Ontspanning
Beauty
Gezondheid
Colonial bar
Activiteiten
Zoeken (index)
HISTORIEK EN OPBOUW VAN HET PAND SINDS 1629

Het Fit and Form project is ondergebracht in een volledig gerestaureerd historisch pand in de Gasthuismolenstraat in Tienen, vlak tegenover het geklasseerde gebouwencomplex van het vroegere St Janshospitaal. Het pand dateert van 1629, toen gedoopt 'De Drij Schoppen', omdat het gebouw ligt over een arm van de ondergrondse rivier 'de Mene', in de nabijheid van een watermolen. In 1719 werd de oudere schuur vervangen door het huidige gebouw, dat echter nadien door de eeuwen heen geteisterd werd door ingrijpende veranderingen en wisselende bestemmingen. Deze datum kan trouwens mooi teruggevonden worden in het balkenwerk van de geconserveerde dakspanten op de bovenste verdieping. In 1735 was Mevr wwe Jan Vandergeten eigenares van het gebouw, om nadien over te gaan in de families Vandenschilde (bouwer van de nabijgelegen patriciërswoning in de Gasthuismolenstraat en het kasteel Vanderschilde in Goetsenhoven), Glenisson en Deschamps, die er generaties lang (vanaf 1827) een wijnhandel in uitbaatten.


HUIDIGE BESTEMMING

Vordering van de werken: Dec 02 Apri 03 Jul 03 Interieur: Int1 Int2 Int3

In 1993 verwierf de familie G Donders-Van Gerven het pand, om uiteindelijk in 2002 de restauratie aan te vangen.
Na een architectenwedstrijd werden de ingrijpende herstellings- en verbouwingswerken aangevat in oktober 2002. Op 13 september 2003 volgde de oplevering en werd het gebouw, volledig ingericht, in gebruik genomen.

Twee jaar na de opening werd de Colonial bar en de fitness van extra klimatisering voorzien. Er werd tevens een speciale huisstijl signalisatie aangebracht, zowel aan de buitenkant als de binnenkant van het gebouw. De bar werd verder afgewerkt, onder andere door het afwerken van de ramen die in- en uitkijk beperken door aanbrengen van het logo. In een laatste fase wordt de gevelverlichting aangebracht, alsook de signalisatie in de toevoerwegen die de vindbaarheid van Fit 'n Form moeten verhogen.

website by webalive