nl fr en    sitemap    print
Nagelverzorging   Ontharing   Anti-cellulitis   Brazilan wax   Voetverzorging   Gelaatsverzorging  
Home
Fitness
Groepslessen
Privé sauna
Ontspanning
Beauty
Gezondheid
Colonial bar
Activiteiten
Zoeken (index)
Uniek in Fit 'n Form: Brazilian wax                                Afspraak via tel 016 /80 81 00

Brazilian Wax: Voor vrouwen én mannen

Beharing wordt dikwijls gedeeltelijk (op de venusheuvel of alleen bikinilijn) verwijderd of helemaal onaangeroerd gelaten. Gezien de huidige esthetische normen en de grotere vrijheid in en beleving van de seksualiteit, is het onbegrijpelijk dat veel mannen en vrouwen aan dit deel aan hun lichaam bitter weinig aandacht schenken.

Brazilian wax: wat behelst het?
Bij een Brazilian wax blijft er enkel nog een streepje haar op de venusheuvel over. Ideaal dus bij liefhebbers van de stringbikini, want hier schiet de traditionele bikiniwax vaak tekort...

Zeven zussen uit Brazilië startten eind jaren 80 een schoonheidssalon in New-York, in 1994 besloten zij de Brazilian wax te introduceren.

De doorgedreven wax verovert stilaan ook ons land, modebewuste dames zullen zeker hun gading vinden tussen de verschillende modellen. Een echte must voor fashionista's!


Redenen voor Brazilian wax.
De meeste vrouwen zijn reeds vertrouwd met de bikinilijn. Het nadeel bij deze correctie van de beharing ter hoogte van de venusheuvel, is dat er gewoonlijk geen zorg besteed wordt aan het perineum ('de onderkant'): overdreven beharing blijft onaangeroerd ter hoogte van de schaamlippen, rond de anus en ter hoogte van de binnenkant van de dijen.

Hoe ziet 't eruit?
Er zijn verschillende modellen, mogelijk: volledig onthaard, rechthoekig getrimd behaard eiland op venusheuvel, lijntje, driehoek, etc. De anus, grote schaamlippen en binnenkant van de dijen worden steeds mee onthaard.

Hoe gebeurt de brazilian wax?

Het gewenste model wordt eerst besproken in functie van de wensen, het type perineum, venusheuvel en de graad van beharing. De haartjes worden kort geknipt om het vasthechten van de was toe te laten. Met behulp van speciale was, hiervoor geschikt, worden kleine eilandjes deeltje per deeltje onthaard, tot het gewenste resultaat bekomen wordt. Onderhoudsbeurten vergen progressief veel minder werk naarmate men dit langer doet,(en kosten ook veel minder) en dienen om de 3 à 4 weken plaats te vinden.              

Als tijdens de behandeling afwijkingen van het perineum of infecties vastgesteld worden, kan men zich via de 'Perineal Care Clinic' laten verwijzen voor aangepast specialistisch medisch advies.

Is de behandeling pijnlijk?

Ontharen is natuurlijk niet volledig pijnloos, en zeker niet in die regio waar gevoeligheid belangrijk is, maar door het gebruik van speciale was en gespecialiseerde technieken is de behandeling minder gevoelig.

Last update januari 2017


website by webalive